U bent hier bij onze Verhalen Klik op een image...
Informasie...
Niet voor gevoel, niet voor de loel...

Gezondheid

Op je heupen

boek : 4 hoofdstuk : 115 menu_nr : 1 paragraaf : 648 alinea : 683 isFirst : 1
Op je heupen
21 februari 2022 Heup fractuur Indien je veel pijn hebt tijdens het lopen, wil je daar vanaf! En wel zo snel mogelijk.

Klinkt zeer aannemelijk zou menigeen zeggen maar niets is minder waar. Eerst wordt je door de medische wereld verteld dat een nieuwe heup toch echt alleen voor héél oudere mensen zijn en iemand van net 70+ is nog niet oud.
Maar ja na lang te hebben aangedrongen lijkt het toch allemaal inmiddels anders te zijn en heeft onze lieve Christa haar nieuwe heup.
Na een moeilijke keus gemaakt te hebben tussen volledige verdoven of plaatselijke verdoving bij de operatie is zij nu weer herstellende. Dit gaat uiteraard (helaas) met de nodige pijn, welke middels pijnstillers wat getemperd word.
Vanaf dag 1 wil ze weer gewoon kunnen lopen. Ja, wie zou dat nou niet willen.
Maar dit heeft een proces te doorlopen. Na 1 week werd de pijn wat dragelijker en waren de stapjes al wat groter. Er werden nog niet echte afstanden gelopen maar de wens is er wel.

Week 2 ging in en daarbij werden korte afstanden gelopen met twee krukken en elke dag ietsje verder. Gelukkig hebben de weergoden een goed woordje gedaan voor Christa want sinds de operatie is het al mooi weer. En zodoende kon ze ook lekker uitrusten in het zonnetje.

Week 3 brak aan. Nou wilde Christa wel weer gewoon gaan lopen, ze was er wel klaar mee. Ze voelt zich niet op haar gemak om niets te doen in huis! Wassen, poetsen, eten koken, tuinieren allemaal dingen welke ze normaal gewoon kon doen en nu voelt ze zich daarin belemmerd. Tja er staat nu een maal 6 – 8 weken voor aleer de beenspieren alles weer kunnen opvangen, waardoor je jou normale ritme weer kunt oppakken. Heb nog heel effe geduld. Tenslotte maak je al erg grote vorderingen. Je kunt inmiddels al weer bijna net zover lopen als voor de operatie!

Op naar week 4 dachten we toen nog. Inmiddels is het mijn verjaardag 28 oktober, en ben ik nog steeds niet vrij van pijn. Vooral zodra ik van bed opsta of wanneer ik overdag te lang gezeten heb.