U bent hier bij onze Verhalen Klik op een image...
Informasie...
Niet voor gevoel, niet voor de loel...

Neven_nichten

Lieve nicht

boek : 4 hoofdstuk : 204 menu_nr : 1 paragraaf : 653 alinea : 689 isFirst : 1
Lieve nicht
Wij zien jou als een spontane, lieve, sportieve, grappige, sociale, ondernemende, jongensmoeder! Maaar, dat is nu!
Als we even teruggaan in de tijd, kijken we naar een baby- kleutertijd die wij helaas vanwege de afstand niet zoveel met elkaar hebben gedeeld. Dit veranderde in jou lagere schooltijd, doordat jij samen met je zus en je moeder in de grote vakanties kwam logeren. Wat wij fijn vonden omdat wij elkaar daardoor beter leerden kennen. Dit bleek zo goed te bevallen dat jij met je familie zelfs naar Julianadorp ging verhuizen. Voor jou als jong kind een flinke stap om vanuit de grote stad naar het kleine dorp te gaan, maar wel een tijd dat we veel konden delen. Verjaardagen, feestdagen, vuurwerk enz.

De weekenden ging jij met een volgepakte wagen, terug naar de Hagenese camping in het midden van het land. En zo zag jij toch weer wat bekenden vanuit Den Haag. Ook voor ons was dit een uitstapje. De keren dat wij samen met Alice en Jessica ook waren langsgekomen. Echt een gebeurtenis waar we van genoten hebben. Wel met z’n allen opgepropt in de caravan, maar op de dag lekker buiten waar je vader graag de visjes bakte. Mmmm lekkerrrr!

We gingen zwemmen bij de zandafgraving of keken naar het voetballen op het ernaast gelegen veld. Waarbij jou vader niet verzuimde jou dagelijks wat geld toe te stoppen zodat je wat lekkers in de kantine kon kopen. Terug in Julianadorp ging jij samen met jou zus naar “het Wagenwiel”, die blij waren met jullie want het leerlingen aantal was nog niet zo hoog…. Vast wel effe wennen, aan dat voor jou nieuwe leersysteem . Maar jij aarde vlug en had al snel vriendinnen waarmee jij de ruimte om jou heen ontdekte. Daarna over naar de middelbare school. Wel lang he, zo op de fiets naar Den Helder, altijd die wind, zowel heen als ook terug.

Maar wat voor ons mooi uitkwam omdat jij toen ook de leeftijd had om op onze kinderen te passen. Dat was zeker één keer in de week op de woensdagavond, wanneer wij gingen volleyballen in het “Trefpunt”. Samen met jou zus konden wij Alice, Jessica en Pauline veilig bij jullie achterlaten en wij hadden het volste vertrouwen in jullie. Want zij waren maar wat blij! En we denken dat als het woord “Teletijdmachiene” uitgesproken wordt er bij hun een glimlach op hun gezichten komt.

Misschien ben jij hierdoor wel een beetje besmet geraakt met het volleybalvirus want ook jij bent gaan volleyballen. Regelmatig ging jij daarvoor op pad en ook wij hebben daarvan mogen genieten op de momenten dat wij dit samen deden. Bijvoorbeeld in België Zelzate/Assenede. Of niet te vergeten het Texeltoernooi en de keren in het Wassenaars Duinrell waren toch ook leuk!

Een van de leuke momenten die ons is bijgebleven was de nachtelijke danswedstrijd in Dancing “Mariëndal”, alwaar jou zus een reisje kon winnen indien zij 24 uur kon blijven dansen. Wat hebben wij haar daar toen flink aangemoedigd en teruggedacht aan de tijd dat wij daar zelf ook uitgingen. En ze heeft nog gewonnen ook waardoor jullie samen een trip naar Parijs konden maken! In jou latere stap- jaren zagen wij jou weer terug tijdens de gezellige avonden in het “Poolcentrum”, onder het genot van een biertje en de klanken van Edwin.

De contacten werden wat minder, maar jou bezigheden des te meer met jou studies. Gelukkig hebben wij elkaar niet uit het oog verloren. Wij dragen jou nog in ons hart en zijn blij met de momenten dat wij elkaar wel kunnen zien. Zoals bijvoorbeeld bij jullie trouwdag, een geweldig feest, de onderlinge verjaardagen, geboortes van jou zonen, feestjes bij ons thuis, en toch teveel nog om op te noemen.

En dan nu wordt het jou feest, ook jij zal “Sara” leren kennen. Het zal een wat magere Sara zijn met iets minder feestvreugde maar jou kennende gaan we daar vast nog wel een keer een extra drankje op nemen. Om te proosten en jou het volgende toe te wensen:
Liefde, genegenheid, vriendschappen, knallende optredens, sportieve skivakanties, lieve ondeugende kleinkinderen, veel feestjes, aardige schoondochters, toffe barbecues, fijne nachtrust, zelf in te vullen familiebezoekjes, nieuwe vorm dansfestijnen, streberige kinderen, moeiteloze overgang, een niet snurkende echtgenoot en een zus die alles voor jou over heeft.

Liefs van Christa en Lucas