U bent hier bij onze Verhalen Klik op een image...
Informasie...
Niet voor gevoel, niet voor de loel...

Overige_belevenissen

lentekriebels

boek : 4 hoofdstuk : 206 menu_nr : 1 paragraaf : 649 alinea : 684 isFirst : 1
Lentekriebels
Zo, ik heb ik nog snel even een paar gekleurde eieren gekocht om daarmee van onze woonkamer een lente tafereel te maken. Het is de bedoeling dat je dan bij het ziens van die lenteattributen dezelfde kriebels krijgt als de koeien welke na langdurig opgesloten te zijn in de stal, eindelijk weer naar buiten mogen, de frisse weide in. Heerlijk, je ziet ze dan ook huppelen en springen zodra ze hun kop door de staldeur hebben gestoken. Een grappig gezicht is dat. Tevens de aankondiging dat er binnenkort ook lammetjes te zien zijn in de wei.

Ik merkte dus al snel dat het voorjaar waarschijnlijk eerder begint dan normaal, vanwege de hoge temperaturen. Een winter is ons dit jaar onthouden. Maar daarentegen doen de vogeltjes hun best om hun beste gezang te laten horen. Vooral een merel welke ‘s morgens al in alle vroegte 06:30 uur een flinke riedel geeft om aan de dames te laten horen dat hij al aanwezig is. Als ik dan in mijn buitensauna zit is dit een welkome verrassing. Hoezo saunageluiden opzetten, welnee gewoon luisteren naar wat de natuur mij brengt. En tussen dat gezang van die merels hoor je ook het fluitconcert van de koolmees. Pas later in de ochtend komt het gekrijs van de specht, de kraai en de meeuw en als hekkensluiter het koeren van de duif. Maar dit komt omdat de duivenmelker om de hoek wat later uit zijn bed komt.

Nou zo richting Pasen wordt het toch wel leuk om een wandeling te maken in het bos. Er zijn weer schitterende kleuren te herkennen van de vele bloemen die daar staan. En ze geuren ook zo lekker. Omdat je ze niet mag plukken heb ik zojuist maar een flinke bos varia gehaald in de winkel. Zodoende komt het bos dan ook een beetje in ons huis.