U bent hier bij onze Verhalen Klik op een image...
Informasie...
Niet voor gevoel, niet voor de loel...

Zoekverhaal

boek : 4 hoofdstuk : 191 menu_nr : 0 paragraaf : 480 alinea : 539 isFirst : 1
Doordat de vijver nu al voor de vierde keer was lek geprikt, hebben we besloten deze weg te doen.
En passant raakten we in contact met onze nieuwe achterburen en kwamen overeen dat wij gezamenlijk een nieuwe schutting zouden plaatsen met betonnen palen. Niet verkeerd omdat onze houten schutting al twee keer eerder door harde wind was omgewaaid en onze coniferen echt de pan uitrezen.

Klussen 2

boek : 4 hoofdstuk : 191 menu_nr : 0 paragraaf : 480 alinea : 540 isFirst : 1
Zodoende verwijderden wij in de achtertuin buiten de vijver ook de coniferen. Op de plaats van de vijver legden wij namaakgras neer wat wij op de kop hadden getikt bij een lokaal tuincentrum en plaatsten wij een lounge set voor de tuin, die wij konden aanschaffen via een extra korting bij een bouwmarkt.
Hier overheen maakten we een zelf ontworpen overkapping, juist boven de nieuw geplaatste Douglasschutting, vanaf het huis tot aan de achterzijde van de tuin. Waardoor wij ook tijdens de regen droog naar de sauna achter in de tuin konden lopen. Dikke palen en balken vormden het karkas, afgedekt met Helder Polycarbonaat met daaronder een vloer van grijze stoeptegels.

Klussen 3

boek : 4 hoofdstuk : 191 menu_nr : 0 paragraaf : 480 alinea : 541 isFirst : 1
We herindeelde de prachtige Abbeystone tuintegels vanonder de overkapping naar achter in de tuin.
Wij zorgden dat er overal voldoende licht- stopcontactpunten en aansluitingen voor water kwamen.
Ook plaatsten wij een zelf gemaakte picknickbank met verwarmingselementen erboven en een tuinset voor achter in de tuin. In 2009 hadden we een eettafel van onze overburen Monica en Gert gekregen. Deze hebben we geschuurd en gewhite washt en er nieuwe stalen met rietwerk omwonden stoelen omheen geplaatst, zodat we met meerdere personen buiten aan een tafel konden eten, ter vervanging van de picknick tafel.