U bent hier bij onze Verhalen Klik op een image...
Informasie...
Niet voor gevoel, niet voor de loel...

Zoekverhaal

Dummy

boek : 4 hoofdstuk : 191 menu_nr : 0 paragraaf : 486 alinea : 548 isFirst : 1
Meningen
Meningen van iedereen over alles en nog wat, zullen hier te vinden zijn.

”Hoe gaat het met je?”
Laatst las ik een artikel waarin werd gesteld dat veel uitspraken precies niet slaan op waar ze voor gebruikt worden. Maar, vraag ik mij dan meteen af, zijn er dan ook uitspraken die juist wel slaan op waar ze voor gebruikt worden?
Bijvoorbeeld; “wat is het toch een snertweer vandaag”. Mankeert volgens mij toch niets aan. Het weer van de laatste tijd geeft ook zorgen tot ongerustheid en is zeker niet het mooiste weer dat wij ooit hebben meegemaakt. In tegendeel zou ik haast willen zeggen. Zoveel regen als wij de laatste tijd voor onze kiezen krijgen en dan heb ik nog niet eens gesproken over de vele bewolkte dagen.
“Wat zie jij er goed uit!”, ook zo een. Wordt vaak gebruikt uit beleefdheid tijdens de eerste inleidende zinnen van een gesprek tussen twee personen. Het gegeven dat dezelfde persoon er ook daadwerkelijk goed uitziet kan hierdoor natuurlijk sterk door worden ondergesneeuwd. Eigenlijk zouden we hiervoor moeten strijden en op de barricaden staan met het verzoek hier wat aan te veranderen. Ja, je ziet er gewoon appetijtelijk uit, mag ik dat gewoon kunnen zeggen omdat het ook zo is. Zelfs als jij je goed hebt gekleed zou ik toch ook oprecht moeten kunnen aangeven dat deze outfit jou perfect afkleed.
“Hoe gaat het met je?” waarop je dan altijd geheid een antwoord krijgt van; ”O, goed hoor!” Maar we kunnen toch gewoon afspreken dat we daar eerlijk over zijn naar elkaar en dat we dan wat meer inhoudelijk ingaan op deze vraagstelling. Het gaat goed omdat…… Of, het kan wel wat beter want…….. Zomaar twee beginnende antwoorden welke uiteindelijk aan de gesprekspartner veel meer informatie te bieden heeft dan zo’n standaard antwoordje. Als we het alleen maar vragen uit beleefdheid en eigenlijk niet naar het antwoord willen luisteren omdat we ons daar geen tijd voor willen geven, wordt het misschien tijd voor een flinke ommezwaai.
Ach, je kan er wel druk mee zijn, met al die uitspraken. ’Toch is het zoals het is…’
MAAR DAAR KUN JIJ WEL WAT AAN DOEN!