U bent hier bij onze Verhalen Klik op een image...
Informasie...
Niet voor gevoel, niet voor de loel...

Zoekverhaal

Paula

boek : 4 hoofdstuk : 191 menu_nr : 0 paragraaf : 566 alinea : 636 isFirst : 1
Paula heeft weer wat nieuws ontdekt. Ze laat haar verjaardag dit keer gewoon aan haar voorbijgaan.
Ach wat heb je ook eigenlijk aan die verjaardagen!? Je wordt er alleen maar ouder door.

Cadeautjes krijg je wel maar meestal zijn dat bloemen omdat men inmiddels niet meer weet wat dan te geven. We wonen niet meer bij elkaar en dan weet je ook steeds minder van elkaar.
Houd ze tegenwoordig nu van roze of is licht blauw inmiddels in.
Net zo goed dat je als jarige ook niet meer weet wat je in huis moet halen. Koffie of drinken ze allemaal opeens thee. Gebak mag wel maar moet wel voldoen aan allerlei voorschriften, gluten vrij, suikerloos en het liefst ook nog calorie arm. En voor de meest extreme gemaakt van groente, Bah!
En wat te denken van het drinken; vroeger was dat makkelijker, sherry, bier en witte wijn, zoute stokjes en sigaretten in een glas en het feest was compleet. Nu moet er wel/niet cola met of zonder prik, met of zonder suiker en in de vorm standaard of light en dan moet deze ook nog van merk ‘X’ zijn.

Men verwacht dat er bier is, maaaaarrrr welk merk is er nu weer in. Amstel, Heineken, Hertog Jan, Brand, Grolsch, Leffe, Amstel Bright, Colorado, Corona, Warsteiner, enz. En moet dit nu lager, donker, rose of alcohol vrij zijn of gaan we voor de zogenaamde malt bieren met daarin toch 2% alcohol Bavaria of Hoegaarden zijn er zo maar een paar. En moet dat dan in een klein bierglas, groot, Amstel, fluit, kelk of gewoon in de fles laten?

Ook wil men altijd de keuze hebben van wijn. Witte wijn maar dan niet droog en een beetje zoet of doe toch maar met bubbeltjes tenzij je Rosé hebt dan vindt ik die ook wel lekker en heb je die dan van Hugo want anders lust ik hem niet, trouwens champagne vindt ik ook best hoor meid kunnen we tenminste waardig proosten, ha, ha. Nee vandaag nog maar geen rode wijn, die drink ik straks wel tijdens het eten en dan het liefste een beetje fruitige doordrinkwijn, zo’n slobberwijn welke je de vorige keer ook voorschotelde, wat zeg je heb je dit keer geen flessen maar alleen maar uit een pak?

Doe me dan maar een lekker fruitsapje. Wat houdt dat nu weer in, bedoel je sinaasappelsap, perensap, bessensap, appelsap, limoensap, Multivruchtensap, grapefruitsap, ananassap, mandarijnensap, kokosnoten sap, smoothies, perziksap, mangosap of gewoon een spaatje maar dan die rode want die blauwe lust ik niet en in die groene zit misschien wel kiwi.

Nee ik wil beslist eerst effe beginnen met een lekker bakkie koffie maar dan wel met melk maar niet zo’n hoge hoor, was dat niet latte, nee doe die andere maar eh cappuccino is goed maar wel met wat suiker hoor. En geef me buurvrouw maar thee, het liefst biologisch groene thee mag ook, want zij houdt niet zo van fruitthee, je weet wel bosbessen, appel, peren, mango, vlierbessen, ananas, kiwi, enz.

Nou hoef ik alleen nog maar effe te bedenken wat ik voor de maag zou halen, leverworst en blokjes kaas is wel gewoontjes denk ik, misschien dat ik verschillende soorten ham op een schaaltje doe. Of zal ik ze toch maar vullen met meloen en dan meteen wat blokjes kaas versiert met ananas of mandarijn. En stukjes augurk is misschien wat ouderwets, zal ik gewoon maar gaan voor selderijreepjes, cherrytomaatjes, babykomkommers, bloemkoolroosjes, blokjes rode biet en natuurlijk groene- gele- en rode paprika flinters. En dan kunnen we nog een apart schaaltje doen met gefrituurde Hertoginnenaardappelen, duchesse-aardappelen, pommes duchesse of aardappelrozetten en Zoete aardappelsnacks met guacamole maar dan op een toastje.

Ik wordt langzamerhand gek!!

Ik snap Paula nu wel hoor, ga maar lekker genieten van de rust in je tuintje!