U bent hier bij onze Verhalen Klik op een image...
Informasie...
Niet voor gevoel, niet voor de loel...

Zoekverhaal

Beginverhaal Lucas

boek : 4 hoofdstuk : 191 menu_nr : 0 paragraaf : 593 alinea : 417 isFirst : 1
Sacul!
Een verhaal uit de oudheid!

“De goede Prins”

O, wat had "Aluap" een verdriet. Al jaren was zij nu getrouwd en ze had twee dochters die met de dag liever werden dus dat ging wel goed. Een eigen huis met tuin, zowel voor als achter was ook geen reden tot klagen. Ze had ook een man en op het eerste gezicht leek alles wel goed. Hoewel??
Als je in haar hartje kijken kon, dan pas zag je dat alles toch niet zo lekker zat als menigeen wel zou vermoeden. De meeste dachten dat alles gewoon z'n gangetje ging en er niets bijzonders aan de hand was. Maar enkelen prikten daar toch wel doorheen! 'Atsirhc' bijvoorbeeld, heeft allang gezien en gevoeld dat "Aluap" lang niet zo gelukkig is als zij voor haar dochter hoopte. Ze heeft dan ook al meerdere gesprekken gevoerd om tezamen het een en ander door te praten. Ook vluchtige gesprekken met sommige zusters gaven wat soelaas. Want waar anders kun je met zulk een verdriet komen?
Nu wil het toeval of noem het geluk, op dit soort momenten nog wel eens aan de goede zijde staan. Er is namelijk nóg een persoon die klaar staat om "Aluap" op te vangen en dat is 'Sacul'. Ja, hij ziet hier zelfs al jaren naar uit om haar te mogen troosten. Het is een prins die vol verlangen uitziet naar het moment waarop zijn geliefde "Aluap" echt gelukkig wordt. Er gaat geen dag voorbij waarop hij niet aan haar denkt en één keer had hij zelfs het stoute plan om haar te ontvoeren, zodat zij mee zou kunnen naar een heerlijk tropisch eiland ver weg van alle daagse beslommeringen om haar aldaar de mooiste momenten van haar leven te laten genieten. Maar wil "Aluap" dat nu nog wel?
Ja, ze is dan wel onttrokken uit haar plezierige en onbezorgde jeugd, de tijd waarin ze ook nog zo vaak kon lachen, om te trouwen met de man waarin ze dacht de ware te hebben gevonden. Reeds toen zei 'Sacul' dat zij beter hèm had kunnen kiezen. Maar ja, 'Sacul' was reeds getrouwd met de zuster van "Aluap", de schone vrouwe , Atsirhc, die niet onder deed aan de schoonheid en de liefde van "Aluap". Heel tevreden gaan dees beiden dan ook door het leven.
Maar, 'Sacul' heeft "Aluap" in eerdere gesprekken al vaker voorgesteld zijn liefde te delen omdat hij ook van haar zoveel houd!! Niet alleen maar een lichte omhelzing of een vluchtig zoentje geven maar gewoon ALLES met haar kunnen beleven!? Jawel hij mag haar nu wel kussen, echter snel gaat zij dan weer heen en laat hem staan met vele vragen soms voelt hij zich dan alleen. Durft zij nu niet meer te blijven, wordt het spreken haar te zwaar? Weet zij niet dat 'Sacul' begrip heeft voor haar situatie, dat zij erg veel tijd nodig heeft om te beslissen wat zij zal gaan doen vooral, omdat zij ook voor haar kinderen het beste wil beslissen.
Hopelijk ben je niet vergeten dat je altijd bij 'Sacul' zal kunnen komen want een slaapplaats staat al klaar. Misschien moet of wil jij ooit nog wel beslissen om te kiezen tussen teruggaan naar het ouderlijke huis, dicht onder de warme vleugels van je moeder Init, of toch maar kiezen voor de Prins 'Sacul'. De lieve Prins waar je zulke fijne gesprekken mee hebt gehad en die regelmatig begrip toonde voor de jouw problemen. Hij is het ook die graag wil delen in jouw verdriet en wil steunen in de moeilijke keuzes die jij op het punt staat te nemen. Zullen dees twee personen ooit nader tot elkander komen?? Ik wil nu eindigen met dit relaas, maar niet voordat ik jou nog een ferme zoen mag geven waarmee ik je sterkte toe wil wensen. En ik spreek de wens uit dat jij voelt hoezeer ik met je meeleef en dat jij dit nog vaker met mij wil delen. Luchrista