U bent hier bij onze Verhalen Klik op een image...
Informasie...
Niet voor gevoel, niet voor de loel...

Zoekverhaal

Beginverhaal Lucas

boek : 4 hoofdstuk : 191 menu_nr : 0 paragraaf : 595 alinea : 419 isFirst : 1
“Een goede vrouw”
Een levensverhaal!
Je mag jezelf best eens laten gaan en zodoende alles wat je aan liefde bezit naar buiten gooien. Zolang een gevoelig persoon dit naar jou toe maar weet aan te wenden voor een betere verhouding tussen werkelijkheid en ideologie. Weer zo'n moeilijk woord waar je net zo goed, dromen, hoop of emotie voor in zou kunnen vullen. Nu emotie dan toch gevallen is kan ik natuurlijk wel beweren dat dit het meest oneerlijke zelfs leugenachtige onderwerp is waar we het over kunnen heb-ben. Ga maar eens na hoeveel van onze dierbaren nu werkelijk alles willen spuien naar een "vriend". Alleen al omdat die vriend misschien "die vriend" dan niet meer is. Nee voor mij kun je dan nog maar beter jezelf proberen te zijn en ieder ander daarvan laten meegenieten! Waardoor je ook de natuurlijke liefde die je bezit met een "ander" fijn kunt delen. Opdat ook hierdoor een prikkel over je heen zal komen van geliefd zijn en aanbeden. Zo van, ze zien me staan en daar heb ik voor gestreden. En dan ook nog het gevoel krijgen dat men op jou nog immer verliefd kan geraken.
De prikkel die een goede vrouw vaak streelt! Dezelfde prikkel welk op gruwelijke wijze kan worden verstoord door ‘de telefoon'. Wat op zich ook al zo'n wonderlijk middel is van hedendaagse tijd om zonder schroom inbreuk te doen op iemands privé gebeurtenissen. Ik geef toe dat het wel eens handig is om hem bij de hand te hebben waardoor je op ieder moment je gevoelens kan uiten, aan die ander. Maar zeg nou zelf een gesprek zonder fysiek contact verliest dan toch aan waarde. Waarmee ik maar wil zeggen dat het hebben van gesprekken velen helpen in hun strijd tegen het oprukken van neerslachtigheid. Geworden tot een geduchte vijand van ons miezerig bestaan in een toekomst vol onzekerheden.
Na deze uiteenzetting vol ontberingen wens ik je veel sterkte in jou strijd naar het vinden van jezelf en het overwinnen van alle grenzen die jou "geluk" op hun weg mochten tegenkomen. Waardoor een verdere ontwikkeling van jou persoonlijkheid in sterke mate wordt belemmerd. Vóór alles moet worden voorkomen dat jij op den duur een treurig onderwerp van gesprek gaat worden. Dat is wel het laatste wat een "goede" vrouw als jij mag overkomen. Nee, alles wat jij hierna voor jezelf weet te bereiken is een overwinning op zich en behoort eigenlijk op gepaste wijze te worden gevierd. Om zodoende duidelijkheid te verschaffen aan de benevelde geest welke nu over jou waart. Zet hierom elk verzetje niet opzij maar geef het juist de ruimte, om hierdoor opnieuw ruimte te scheppen in de warboel van gebeurtenissen. Nu blijkt ieder plots te zitten met de ongemakken van deze tijd. Een afgrijselijk samenspel van vadertje en moedertje spelen met als enige verschil dat het ditmaal echt is. Waardoor de bijbehorende kinderen al gauw tot last zijn meer dan ons lief is. Omdat zij nu eenmaal dat laatste beetje vrijheid, wat je juist zo dierbaar is, ook nog ontfutselen. Maar ook de relatie met je partner moet je niet beschrijven als ideaal zolang je innerlijk nog strijd, wat je uiterlijk misschien allang verdoezeld hebt.
Verruim je geest met alle middelen voordat de tijd je reeds heeft ingehaald. Dan pas is de strijd ten einde, omdat je dan pas in 't leven hebt gefaald ! Ik voorzie een fijne toekomst houd je daar maar wat aan vast. Hier en daar wat steun van een ander, komt nu eenmaal ieder ooit van pas. Een kus wil ik nog met je delen opdat ik hopen mag dat ik om jou mag blijven geven totdat die kracht in mij ontbreken zal. Adieu, misschien tot ziens of evenwel een briefje schrijven van liefst één vel Zo'n afscheidskus zegt nooit vaarwel misschien héél even, maar meer tot snel !
Je vriend.
Luchrista