U bent hier: pagina: Orca hoofdstuk: Historie paragraaf: Geschiedenis_Orca
Informasie...
Organisatie Roemruchte Cursorische Activiteiten
Wij zijn, zo als de title al doet vermoeden, een voortdurende groep activisten. In voor alles wat riekt naar gezelligheid, sportiviteit en volleybal met een knipoog!
geschiedenis

boek : 9 hoofdstuk : 81 paragraaf : 400alinea : 293
De met goud bekroonde organisatie • Orca de doorlink hierboven zal binnenkort weer aan staan! Volleyballen in de recreatie competitie, maar ook op (buiten)toernooien. Wordt lid van O R C A (Organisatie Roemruchte Cursorische Activiteiten), dat garant staat voor een voortdurende knipoog...

geschiedenis

boek : 9 hoofdstuk : 81 paragraaf : 400alinea : 310
Trouwens, hierbij meteen maar even een Tip! Ons nieuwe logo was hiermee ook geboren!... De naam IQality is voortgekomen uit: Het Engelse I (wat betekent ik Een verbrastering van de Engelse term quality (wat betekent kwaliteit) Dus: IQ -- Ik heb kwaliteit! Daarna een vervoeging van deze woorden met een nadruk op de eerste twee beginletters IQ (wat staat voor Intelligentiequotiënt: een getal om intelligentie in uit te drukken) Het andere deel van het woord 'ality' is een fonetische uitdrukking vanuit het Fries. Het betekend "alle tijd" (spreek uit: 'alletie') Dus: Ik heb kwaliteit, ben intelligent en heb alle tijd van de wereld! Verderop laat ik wat foto’s zien van het volleyballen, carnaval, barbecue, barperikelen, de biertest en het bekende bierfiltje!

geschiedenis

boek : 9 hoofdstuk : 81 paragraaf : 400alinea : 372
Even een overzichtje op wat voor soort mededelingen er vanuit de L(ij)ders verzonden worden naar de leden. ORCA mededeling foto

geschiedenis

boek : 9 hoofdstuk : 81 paragraaf : 400alinea : 373
Het bestuur van de Orca heeft tijdens een van zijn uitzonderlijke vergaderingen wijselijk besloten; om aandacht te schenken aan het feit dat een der leden bijzondere verdiensten heeft verricht. Men was er dan ook snel uit om met een oorkonde te komen voor betreffende persoon. ...Na enig beraad via de bierviltjes, is men hier ten dele op teruggekomen. Omdat Fred wegens buitengewone inzet voor de Orca een waardering behoefde, heeft het Orca bestuur alzo besloten hem een getuigschrift te verschaffen. Een zeer bijzondere akte, daar deze uniek is.

geschiedenis

boek : 9 hoofdstuk : 81 paragraaf : 400alinea : 374